Danslessen

Danslessen voor volwassen beginners

Djazzle heeft een heel breed aanbod aan dans- en bewegingslessen, voor jong en oud.
Ben je geinteresseerd in een les, wees welkom voor een gratis proefles!

Dreumesdans (1,5 – 3 jaar)

Tijdens deze fantasierijke themalessen leren de kinderen samen met mama of papa op een speelse manier dansen en bewegen. Er wordt gewerkt aan motoriek, ritme, muzikaliteit, houding en met als belangrijkste uitgangspunt het dansplezier. Het is 3 kwartier lang feest voor de allerkleinsten en hun ouder!

Peuterdans (2,5 tot 4 jaar)

Tijdens deze fantasierijke themalessen leren de kinderen alleen op een speelse manier dansen en bewegen. Er wordt gewerkt aan motoriek, ritme, muzikaliteit, houding en met als belangrijkste uitgangspunt het dansplezier. Het is 3 kwartier lang feest voor de allerkleinsten en hun ouder!

Kleuterdans
(4 – 6 jaar)

Bij de kleuterdans wordt op een speelse manier en met veel aandacht voor de eigen fantasie, het dansgevoel, de motoriek, houding en muzikaliteit ontwikkelt. Met een brede dansvorming vanuit het Klassiek Ballet, de Jazzdance, Moderne dans en de Kinderdans wordt de dansles verpakt in een swingend en thematisch geheel.

Algemene Dansvorming: Jazz – Klassiek – Modern
(vanaf 6 jaar)

Tijdens de algemene dansvormingslessen maken de leerlingen kennis met de basis van het stylvolle klassiek ballet, de jazzie techniek en de moderne dans met diverse stijlen. Er wordt gewerkt aan de basistechniek, houding, coordinatie, isolatie door middel van oefeningen, combinaties (barre en midden) en het vloerwerk.

Jazz – Showdance
(vanaf 7 jaar)

Jazz & Showdance zijn niet meer weg te denken in de tijd van nu. Denk maar aan alle musicals in de theaters en films. De techniek van de danslessen is gebaseerd op de moderne jazzdance met een showelement. Maar er wordt ook kennis gemaakt met het klassiek ballet, streetdance, hiphop, werelddans, modern en nog veel meer. Er worden steeds nieuwe dansen vanuit een bestaand concept ontwikkelt voor presentaties en optredens. Met aandacht voor presentatie en het zelfvertrouwen.

Jazz – Streetdance
(vanaf 6 jaar)

Deze eigentijdse dansvormen vol ritmiek en dynamiek, zijn uitdagende stijlen die je o.a. ziet in de huidige videoclips op t.v. De coördinatie van het lichaam, het ritmegevoel en de ontwikkeling van je eigen stijl spelen een belangrijke rol. Een mix van de Jazz technieken en de eigen stijl van streetdance.

Hiphop
(vanaf 8 jaar)

Hiphop kenmerkt zich door de krachtige uitstraling en de snelle, springende en vloeiende bewegingen. De verschillende basisstijlen zoals House, Newstyle, Locking, Popping, wacking en nog veel meer maken Hiphop zo populair, omdat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn of haar eigen Hiphop stijl creeeren en het blijft zich maar ontwikkelen. Het is een energieke, creatieve en ritmische dansstijl.

Selectie teams Djazzle – Hiphop & Breakdance
(vanaf 10 jaar)

Djazzle heeft ook 2 selectie teams (Hiphop & Breakdance), waarvoor aan het begin van elk seizoen een auditie plaatsvindt. Beide teams trainen 2x per week bij Djazzle. Wat betreft de hiphopcrew: zij doen jaarlijks mee aan een aantal danswedstrijden door het hele land. De aandacht ligt vooral bij de Hiphopstijl, techniek. En zowel de hiphop als de breakdance crew treden op tijdens verschillende evenementen en presentaties, in rondom Breda.

Dance – Mix
* (17+ jaar)

Een dansles speciaal voor kinderen, tieners en volwassenen met een beperking (ZMKL, autisme, verstandelijk). De leerlingen maken kennis met verschillende dansstijlen, muziek en techniek. Een actieve en afwisselende dansles waarin gewerkt wordt aan de coördinatie, het evenwicht, de conditie, houding, expressie en muzikaliteit met het dansplezier voorop! De lessen worden in kleine groepen gegeven, zodat er aandacht is voor elke danser.

Breakdance
(voor jongens én meiden vanaf 6 jaar)

In deze les leer je breaken… Freeze, drops, spins, floorrocking, windmills en nog veel meer. Op een verantwoorde wijze worden de moves opgebouwd en aangeleerd. Met een dosis lef, wilskracht en doorzettingsvermogen leer jij de nieuwste breakdance-moves. Voor jongens én meiden! De breakdance lessen worden bij Djazzle in 4 verschillende niveaus aangeboden:

Niveau I = Beginners, Niveau II = met een jaar leservaring

Niveau III = half gevorderd, Niveau IV = selectie Breakdance-team

Moderne Dans – Choreo
(17+ jaar en 50+ jaar)

Bij Moderne dans wordt er gewerkt met het hele lichaam en werk je aan de kracht, souplesse en leningheid. Belangrijk is het gebruik van de grond, zwaaien, spanning en ontspanning, waarbij we met de dans verplaatsen door de hele studio op zeer gevarieerde muziek. Dans is tevens ook een teamsport, dat absoluut tot zijn recht komt bij de Choreografie. Nieuwsgierig en heb je al enige ervaring met Moderne dans, kom dan zeker een keertje meedoen voor een gratis proefles!

Jazzdance(35 + jaar)

De Jazzstijl is een energieke en technische dansstijl waarbij gewerkt wordt aan coördinatie, evenwicht, lenigheid, houding, conditie en expressie. En is de tegenhanger van het klassiek ballet. Jazzdance is gericht op de vrije beweging van het lichaam en kent vele varianten en stijlen met ieder hun eigen specifieke kenmerken. Jazzdance is alles behalve saai!

Show – Musical – Jazzdance(17+ jaar)

Een veelzijdige combinatie van de show, musical en jazzdance. De expressie en presentatie spelen dan ook een grote rol. De lessen zijn afwisselend, gevarieerd en geinspireerd uit musicals, dansfilms en eigen choreografieen. Ook de techniek van deze stijlen komen aan bod. Waardoor je allround leert dansen!

Dance Workout(vanaf 17 jaar)

De Dance Workout is een vetverbrandende, spierverstevigende en conditionele workout. Met deze les wordt een workout middels dansbewegingen leuk, ontspannen en plezierig! Met elke swingende beweging op muziek werkt u aan uw onderlichaam, uw buikspieren, middel en uw bovenlichaam. En het mooiste van alles is dat de lesstof makkelijk te leren is. De choreografieen worden wekelijks herhaalt en elke maand vernieuwd. Komt u ook een les meedoen?

Pilates

Een pilatesles bestaat uit oefeningen die langzaam en vloeiend worden uitgevoerd, gekoppeld aan de ademhaling. Pilates is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde beoefenaar. Buik- en bilspieren worden rustig getraind, het verbeterd je lichaamshouding, figuurcorrectie, verbetering evenwicht, controle over je lichaam en het zorgt voor een gezonde diepe ademhaling. Controle, coördinatie en stabilisatie van het bekkengebied, wervelkolom en de schoudergordel zijn daarbij sleutelwoorden. Voor afwisseling wordt er gewerkt met ballen, dynabands (elastieken) en de ballet-barre.

Yin Yoga(volwassenen)

Deze Yoga is een rustige vorm van Yoga waarbij veel aandacht wordt besteed aan elke houding. Je gaat met een heel gestaag tempo te werk met elke pose, en gaat steeds op zoek naar wat goed voelt en wat jouw lichaam kan. Het is meer een herstellende yoga vorm, waar ook veel aandacht besteed wordt aan de ademtechnieken van yoga. Wil jij tot rust komen na een hectische werkdag, doe dan mee met deze Yin les!