Danslessen

Djazzle heeft een breed aanbod aan dans- en bewegingslessen. Lees hieronder de beschrijvingen en ontdek wat het beste bij je past!

Groot aanbod op het rooster:

Tegenwoordig zijn er veel verschillende dansstijlen. Allemaal aftakkingen vanuit de hoofdcategorieën Klassiek Ballet, Jazzdance, Modern. Urban en Werelddans. We zijn trots om veel van deze stijlen te kunnen aanbieden. Bekijk hier ons rooster. Onze gediplomeerde docenten zijn breed opgeleid om al deze specialisaties te kunnen integreren in hun lessen. Dit zorgt voor veel variatie binnen de dansstudio en voor eenieder wel iets wat bij hem of haar past.

De allerkleinsten, al vanaf 1,5, nemen we mee in de dansbeleving. Door de fantasie te prikkelen creëren we de mogelijkheid om een verhaal te vertellen met het lichaam. Naast het uitbreiden van ons dansvocabulaire, is datis iets wat we ook in de vervolglessen blijven doen. Door een eigen verhaal te gebruiken of de muziek te volgen in tekst of melodie komt er een diversiteit in danspassen en dynamiek.

Welke stijl past bij jou?

In welke dansstijl wil je dit uiten? Hoe wil je graag bewegen. Dat is een ‘keuze uit reuze’ die je bij Djazzle kunt maken.

Voor de kleinsten t/m 6/7 jaar werken we aan een basistechniek qua passen en houding zodat ze vervolgens kunnen uitstromen naar een stijl die ze het leukste vinden. Dit kan de stijl zijn die ook het meeste bij hun past of juist een stijl die dat niet is, om daar juist aan te werken.

In grote lijnen kan je het volgende aanhouden om een keuze te maken voor jou of jouw kind:

  • Houd je van sierlijk en vloeiend dansen met pirouetten en op 1 been staan. Dan kan je kiezen voor de Adv lessen met Ballet en Modern.
  • Houd je van strak en snel bewegen? ‘Zoals in videoclips en o.a. op top40 muziek’? Dan zit je goed bij onze Urbanlessen met Streetdance en Hiphop.
  • Houd je van van alles een beetje en ben je weg van musicals en filmmuziek? Dan kan je terecht bij de lessen met Showdance combinatie.
  • Sta of lig je vaker ondersteboven i.p.v. met je voeten op de grond? Probeer dan eens een Breakdance les bij Yannick, die jou stap voor stap gaat begeleiden om nog veel meer van deze tricks te doen. Spierballen klaar?
  • Waar het in de reguliere dansles soms te snel kan gaan, ben je ook met een (verstandelijke)beperking bij ons van harte welkom in 1 van onze Dance-Mix lessen.

 

Volwassenen:

Naast onze lessen Moderne dans – Jazzdance – Jazz-Showdance en Hiphop, hebben we ook Pilates – Yoga en Dance Workout lessen waarin we het lichaam als uitgangspunt gebruiken om deze conditioneel te verbeteren, te versterken en/of te versoepelen.

KLASSIEK BALLET

Wij bieden deze les aan voor kinderen, tieners en (jong)volwassenen en senioren. Deze elegante dansvorm geeft uitdagingen in lijnenspel van het lichaam, in balans, draaien en sprongen. Op zwoele pianoklanken of andere instrumentale muziek volg je een scala aan oefeningen die volgens vaste volgorde uitgevoerd worden. De passen bouw op je op aan de barre en vervolgens worden deze naar niveau uitgebreid in combinaties zoals in een adagio – een rustige combinatie en in allegro – een snellere combinatie met grote en kleine sprongen.

De vaste volgorde geeft mentaal houvast, (je weet altijd de grote lijn) en bouwt gelijkmatig de techniek op te bouwen voor de moeilijkere combinaties en misschien wel jouw droom om ooit op spitzen te dansen. Controle en krachtige voeten, enkels, benen en core zijn erg belangrijk zijn voor een veilige manier van bewegen

Heb je interesse in deze les? Geef je op via deze link: https://mijn.djazzle.com/inschrijven 

Klik hieronder op de lessen voor nog meer informatie per dansstijl: