Reguliere lessen

Team

Djazzle biedt de volgende dans- en bewegingslessen aan:

Dreumes- en Peuterdans 1,5 -3 jaar
Kleuterdans 4 - 6 jaar


Jazzdance - Klassiek - Modern 6 - 12 jaar 
Musical - Showdance 8 - 17 jaar / Volwassenen
Jazzdance Volwassenen
Breakdance 8 - 17 jaar
Street - Jazzdance 6 - 17 jaar / Volwassenen
Hiphop - Streetstyle 10 - 17 jaar / Volwassenen


Dance - Workout (Latin) Alle leeftijden
Pilates & Ying Yang Yoga Volwassenen
Moderne Dans - Choreo Volwassenen


Djazzle verzorgt ook danslessen speciaal voor kinderen, tieners en volwassenen met een beperking (ZMLK, autisme, verstandelijk).

Dance-Mix * 4+ / 10+ /  14+  / 18+ jaar

 

Dreumes- en Peuterdans (1,5 - 3 jaar)

Tijdens deze fantasierijke themalessen leren de kinderen alleen (met uitzondering van de dreumesdans) op een speelse manier dansen en bewegen. Er wordt gewerkt aan motoriek, ritme, muzikaliteit, houding en met als belangrijkste uitgangspunt het dansplezier. Het is 3 kwartier lang feest voor de allerkleinsten!

 

Kleuterdans (4 - 6 jaar)

Bij de kleuterdans wordt op een speelse manier en met veel aandacht voor de eigen fantasie, het dansgevoel, de motoriek, houding en muzikaliteit ontwikkelt. Een brede dansvorming vanuit het Klassiek Ballet, de Jazzdance en de Kinderdans verpakt in een swingende en thematische dansles.

 

Jazzdance - Klassiek - Modern (6 - 12 jaar)

Tijdens de Jazzdance - Klassiek- Moderne lessen maken de leerlingen kennis met de basis van het stylvolle klassiek ballet, de jazzie techniek en de moderne dans (diverse stylen). Er wordt gewerkt aan basistechnieken, houding, coordinatie, isolatie door middel van oefeningen en combinaties (barre en midden) en vloerwerk. 

 

Musical - Showdance (vanaf 8 jaar)

Musical & Showdance zijn niet meer weg te denken in de tijd van nu. Musicaldans is het hoofdvak bij deze lessen. De techniek van de danslessen is gebaseerd op de moderne jazzdance met showelement. Maar er wordt ook kennis gemaakt met het klassiek ballet, streetdance, hiphop, werelddans, modern en nog veel meer. Er worden steeds nieuwe dansen vanuit een bestaande musical ontwikkelt voor presentaties en optredens.  Als bijvakken wordt er ook aandacht besteed aan spel (toneelspel) en zang, zodat de leerlingen kennis maken met alle ingredienten van de musical!

 

Streetdance - Jazzdance (vanaf 6 jaar) 

Deze eigentijdse dansvormen vol ritmiek en dynamiek, zijn uitdagende stijlen die je o.a. ziet in de huidige videoclips op t.v. De coördinatie van het lichaam, het ritmegevoel en de ontwikkeling van je eigen stijl spelen een belangrijke rol. Een mix van de Jazz technieken en eigen stijl streetdance. 

 

Jazzdance (Volwassenen)

De Jazzstijl is een energieke en technische dansstijl waarbij gewerkt wordt aan coördinatie, evenwicht, lenigheid, houding, conditie en expressie. Jazzdance is alles behalve saai!

 

Dance Workout - Latin (alle leeftijden)

De Zumba is geinspireerd door de Latijns-Amerikaanse Salsa-dans en is een vetverbrandende, spierverstevigende workout. Met Zumba heeft u het gevoel dat u ontspannen aan het bewegen bent en met veel plezier! Met elke swingende Zumba workout beweging werkt u aan uw onderlichaam, uw buikspieren, middel en uw bovenlichaam. U verbrandt in alle drie de gebieden tegelijk. Het mooiste van alles is dat 'Zumba' snel en gemakkelijk te leren is. U verbrandt direct vet en calorieen vanaf het moment dat u eraan begint. Met de zumba en Bootcamp krijgt een Zumba een nieuwe dimensie. Er wordt gewerkt in blokken: zumba (dans conditie - coordinatie) - de 15 crazy minutes (pittige conditie training) - shaping (kracht / versteviging) en ontspanning. 

 

Pilates & Yin Yang Yoga (volwassenen)

Een pilatesles bestaat uit oefeningen die langzaam en vloeiend worden uitgevoerd, gekoppeld aan de ademhaling. Pilates is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde beoefenaar. Buik- en bilspieren worden rustig getraind, het verbeterd je lichaamshouding, figuurcorrectie, verbetering evenwicht, controle over je lichaam en het zorgt voor een gezonde diepe ademhaling. Controle, coördinatie en stabilisatie van het bekkengebied, wervelkolom en de schoudergordel zijn daarbij sleutelwoorden. Voor afwisseling wordt er gewerkt met ballen, dynabands (elastieken) en de ballet-barre. De Body-Workout is een variatie op de Pilatesles, gepaard met b.b.b en yoga oefeningen.

 

Breakdance (Jongens én meiden vanaf 6 jaar)

In deze les leer je breaken... Freeze, drops, spins, floorrocking, windmills en nog veel meer. Op een verantwoorde wijze worden de moves opgebouwd en aangeleerd. Met een dosis lef, wilskracht en doorzettingsvermogen leer jij de nieuwste breakdance-moves. Voor jongens én meiden!

Niveau I = Beginners

Niveau II = Half gevorderd

Niveau III = Gevorderd

 

Moderne Dans - Choreografie (Volwassenen)

Bij Moderne dans wordt er gewerkt met het hele lichaam en werk je aan de kracht, souplesse en leningheid. Belangrijk is het gebruik van de grond, zwaaien, spanning en ontspanning, waarbij we met de dans verplaatsen door de hele studio op zeer gevarieerde muziek. Dans is tevens ook een teamsport, dat absoluut tot zijn recht komt bij de Choreografie. Nieuwsgierig en heb je al enige ervaring met Moderne dans, kom dan zeker een keertje meedoen voor een gratis proefles! Niveau I = beginners, Niveau II = halfgevorderd / gevorderd

 

Dance - Mix * (vanaf 4 jaar)

Een dansles speciaal voor kinderen, tieners en volwassenen met een beperking (ZMKL, autisme, verstandelijk). De leerlingen maken kennis met verschillende dansstijlen, muziek en techniek. Een actieve en afwisselende dansles waarin gewerkt wordt aan de coördinatie, het evenwicht, de conditie, houding, expressie en muzikaliteit met het dansplezier voorop! De lessen worden in kleine groepen gegeven, zodat er aandacht is voor elke danser.